Prof. dr. Marjolein Drent benoemd als longarts in St. Antonius Ziekenhuis

Marjolein Drent 2 foto Maria Heijdendael Comp

Prof. dr. Marjolein Drent benoemd als longarts in het St. Antonius Ziekenhuis

Expertisecentrum Interstitiële Longziekten (c.I.L.) krijgt versterking

Prof. dr. Marjolein Drent is per 1 juli 2015 in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein werkzaam als longarts. Ze komt het grootste en oudste expertisecentrum Interstitiële Longziekten (c.I.L.) van Nederland versterken. Dit centrum is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van interstitiële longziekten (ILD) en verricht wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze zeldzame aandoeningen.

Drent gaat zich bezighouden met de zorg voor chronische longpatiënten, onder wie patiënten met longfibrose, beroepsgerelateerde longaandoeningen en sarcoïdose. Daarnaast zal zij zich inzetten om het landelijk netwerk dat vanuit het c.I.L. is opgezet verder te ontwikkelen. Met haar komst worden krachten gebundeld en is er sprake van een unieke samenwerking op het gebied van patiëntenzorg en research, zowel nationaal als internationaal. Het St. Antonius Ziekenhuis is dan ook zeer verheugd over de benoeming en ziet uit naar de samenwerking.

Prof. dr. Jan C. Grutters, longarts en hoofd c.I.L.: ”Drent is een gedreven arts die werkt vanuit haar hart en zeer deskundig is op het gebied van interstitiële longaandoeningen. Zij brengt veel internationale contacten en kennis met zich mee. Haar komst kan ons centrum voor ILD op een nog hoger plan brengen.”

Wat zijn interstitiële longziekten?

Interstitiële longziekten zijn zeldzaam. De term interstitiële longziekten is een verzamelnaam voor meer dan honderdvijftig verschillende longaandoeningen die te maken hebben met de longblaasjes en de ruimte ertussen (het interstitium). De meest voorkomende en bekende vormen zijn: sarcoïdose en longfibrose. In totaal hebben naar schatting ongeveer 20.000 mensen in Nederland een interstitiële longziekte. Vanuit heel Nederland komen patiënten met deze en andere zeer zeldzame longaandoeningen naar het c.I.L, waar ze voor diagnostiek en behandeling terecht kunnen bij een multidisciplinair team. Meer informatie is te vinden op www.antoniuslongcentrum.nl.

Verwijzen

Wilt u een patiënt verwijzen naar het c.I.L. voor diagnostiek, behandeling en/of second opinion, neem dan contact op met het secretariaat:
088 – 320 14 01 of cil@antoniusziekenhuis.nl

Schriftelijke documentatie inclusief beeldmateriaal zenden aan:
Expertisecentrum Interstitiële Longziekten (c.I.L.)
St. Antonius Ziekenhuis

Postbus 2500
3430 EM Nieuwegein

 

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color