Informatie 3e vaccinatie en booster coronavaccinatie

 

 

 

 

Booster voor de patiënten die een 3e vaccinatie hebben ontvangen
De groep immuun-gecompromitteerde patiënten die in november een uitnodiging voor een 3e prik heeft gehad, komt ook in aanmerking voor een boosterprik en zullen ook uitgenodigd worden voor een booster. Het is van belang dat deze patiënten ook de boosterprik gaan halen, met een minimaal interval van 3 maanden na de laatste COVID-19-vaccinatie of minimaal 3 maanden na doorgemaakte infectie.

3e prik hoort bij basisserie vaccinatie
Deze derde prik is voor deze patiënten namelijk onderdeel van de basisvaccinatie, die voor de meeste andere mensen uit 1 of 2 vaccinaties bestaat.

Einddatum mogelijkheid uitnodigen voor 3e prik
De route om mensen een 3e prik bij de GGD te laten halen via de uitnodiging van de specialist, blijft open tot 1 februari.

Boosterprik is extra vaccinatie (ná basisserie)
De booster is daarnaast een extra prikkel voor het afweersysteem, een oppepper na de basisserie. Die is om te zorgen dat de bescherming na de basisserie nog een keer verhoogd wordt.

Tijd tussen 3e  vaccinatie en boostervaccinatie
Tussen de 3de vaccinatie en de boostervaccinatie moeten 3 maanden zitten.

Aanvullende vaccinaties onderdeel van individuele patiëntenzorg
Tot wanneer ik kan ik mijn 3e prik halen?
Als u een uitnodiging hebt gekregen van uw medisch specialist om een 3e prik te halen bij de GGD, kan kunt u hiervoor uiterlijk 30 januari een afspraak maken, daarna kunnen patiënten de vaccinatie in het ziekenhuis ontvangen.

Wat is het verschil tussen een derde vaccinatie en een ‘booster’ vaccinatie?
Een derde vaccinatie kan ervoor zorgen dat mensen die na 2 vaccinaties nog onvoldoende beschermd zijn alsnog een betere bescherming krijgen (‘een immuunreactie opbouwen’). Deze derde prik is voor deze mensen daarmee onderdeel van de basisvaccinatie. Dit is anders bij een booster. Een booster is een extra prikkel voor het afweersysteem, een oppepper. Die is voor mensen die na 1 of 2 vaccinaties eerst wel voldoende bescherming opgebouwd hebben, maar bij wie de bescherming daarna is afgenomen.

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color