Marjolein Drent beste longarts van Nederland

Als je aan medisch specialisten vraagt aan welke collega zij hun dierbaren toevertrouwen en je maakt daar een toplijst van, dan staat prof. dr. Marjolein Drent op nummer 1 van de longartsen in Nederland. ‘Een zeer gedreven arts, authentiek en echt iemand die vanuit haar hart werkt.’ zegt een collega-medisch specialist over Marjolein Drent. Vooral om haar oog voor nieuwe ontwikkelingen en deskundigheid op het gebied van interstitiële longaandoeningen wordt zij geroemd.

Sinds juli 2015 werkt Marjolein Drent als longarts bij het ILD Expertiseteam in het St. Antoniusziekenhuis. Ook is ze de oprichter van de ild care foundation. Deze stichting richt zich op de zorg voor patiënten met interstitiële longaandoeningen, zoals sarcoïdose en beroeps- en omgevingsgerelateerde longaandoeningen. ‘Marjolein gaat volledig voor haar patiënten’, zeggen collega’s. Dat levert haar ook de nummer 1-notering op.


Verkiezing

Medisch specialisten konden voor de zevende keer aangeven aan welke vakgenoot zij, binnen hun eigen specialisme, hun dierbaren toevertrouwen. Dat zegt veel over het vertrouwen in de deskundigheid van de medisch specialist. Rond de 1450 artsen brachten dit jaar hun stem uit, opnieuw meer dan de voorgaande jaren. De Mednet Topartsenverkiezing is dit jaar voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de Orde van Medisch Specialismen.


Certificaat

De Topartsen kregen donderdag 17 januari, uit handen van Carina Hilders, gynaecoloog en voorzitter van de werkgroep De Medisch Specialist 2015, een certificaat en een rapportje met de aan hen toegeschreven eigenschappen.

In totaal zijn er 36 Mednet Topartsen gekozen in de 12 specialismen die de kiesdrempel hebben gehaald. Bij de voorgedragen artsen staat ook anesthesioloog Dik Snijdelaar uit Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color