Periodieke gift: schenken met belastingvoordeel

         

 

 

Samen met u zetten we ons in voor de belangrijke doelstellingen van de ild care foundation. U kunt hier op een slimme manier aan bijdragen door te schenken met belastingvoordeel. Dat kan door uw schenking vast te leggen als periodieke gift. Als periodiek schenker kunt u uw bijdrage namelijk aftrekken van de inkomstenbelasting. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, ontvangt u 37% tot 51% van uw gift terug van de Belastingdienst.

Hoe werkt het?

Misschien steunt u de ild care foundation al met een donatie. Of misschien bent u dat van plan te gaan doen. Als u uw donatie vastlegt als periodieke gift, mag u deze aftrekken van de inkomstenbelasting. De schenking moet dan wel aan een aantal eisen voldoen:

  • de gift wordt voor 5 jaar of langer vastgelegd;
  • de gift bedraagt € 50,- of meer per jaar;
  • de gift bestaat elk jaar uit hetzelfde bedrag;

Geen notaris meer nodig

Voor het vastleggen van de gift is geen notaris meer nodig. U kunt de gift rechtstreeks bij ons vastleggen met dit formulier. Zie s.v.p. onderaan deze bladzijde hoe te handelen. De ild care foundation heeft de ANBI status en is een door het CBF erkend goed doel. Uw gift is dus in goede handen bij ons.

Jaarlijks of maandelijks: het is aan u!

  • Het jaarlijkse bedrag hoeft niet in één keer te worden voldaan. Het bedrag kan ook in maandelijkse termijnen worden betaald. Dit kunt u op de overeenkomst aangeven.
  • Heeft u al een gift aan ons gedaan? De Belastingdienst heeft bepaald dat giften, gedaan voor de ingangsdatum van de overeenkomst, niet mee tellen voor de periodieke gift in het eerste kalenderjaar.

Wat is uw voordeel?

Als u ons minimaal vijf jaar lang een vast bedrag schenkt, dan kunt u deze periodieke gift volledig aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting, ongeacht de hoogte van het bedrag. Hoe hoger de periodieke gift, hoe hoger het bedrag dat u van uw belastbaar inkomen mag aftrekken.
Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen, ontvangt u 37% tot 51% terug van de belastingdienst. Met eenzelfde periodieke gift, kunt u nu meer aan de ild care foundation schenken.

Aanmelden als periodiek schenker?

  1. Download de onderhandse overeenkomst periodieke gift van de ild care foundation en vul deze in. U kunt een gedeelte al zelf op de computer invullen.
  2. Stuur beide exemplaren van de door u ingevulde en getekende overeenkomst in een envelop naar de ild care foundation, Postbus 18, 6720 AA Bennekom.
  3. De Waddenvereniging vult op beide overeenkomsten de ontbrekende gegevens in en tekent deze.
  4. De Waddenvereniging stuurt één getekend exemplaar van de overeenkomst aan u retour met een begeleidende brief. Bewaar dit exemplaar van de getekende overeenkomst voor uw administratie om eventueel aan de Belastingdienst te kunnen overleggen. 

Vragen? Mail naar info@ildcare.nl

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color