Strength of Hope

strengthIMG_0917 2 (1)

Na mijn diagnose “Sarcoïdose” beloofde ik mezelf; als ik herstel dan ga ik me inzetten voor bekendheid van deze ziekte, door in de voetsporen van een held uit mijn jeugd van oost naar west Canada te fietsen. Het land waar mijn hart ligt en waar ik Terry Fox 7 weken lang op TV zag. Ik ben geslaagd als ik naast bekendheid en geld in te zamelen ook zieke mensen de kracht van hoop kan meegeven! Hoop die vele sarcoïdosepatiënten zo hard nodig hebben.

Wat is Strength of hope?

Strength of Hope is een bijzondere fietstocht van de Oost- naar de Westkust van Canada. Deze 8000 km lange tocht van de Atlantische- naar de Pacific oceaan is een eerbetoon aan Terry Fox. Hij rende met een prothese elke dag de afstand van een marathon om geld voor kankeronderzoek in te zamelen. Ik, Michael van Beek, wil datzelfde voor sarcoïdose doen. Mijn doel is om zowel in Nederland als in Canada aandacht te vragen voor, bekendheid te geven aan sarcoïdose en geld inzamelen voor onderzoek.

sksrvqmd[1]1 (1)

Allereerst wil ik me voorstellen: ik ben Michael van Beek, 47 jaar. Sinds april 2014 weet ik dat ik sarcoïdose heb. Daarmee viel veel op z’n plaats en al mijn kwalen hadden nu ineens een naam. Op dit moment trekt al het leed van de afgelopen jaren mijn lichaam uit, hoewel je het met deze grillige ziekte nooit precies weet. Mijn werkgever heeft mij de ruimte gegeven om te vechten en deze ziekte te overwinnen. Het is nog erg lastig om mijn conditie op peil te krijgen. Zelf heb ik belangrijke mensen in mijn leven aan kanker verloren en heb ik nu zelf een auto-immuun ziekte sarcoïdose. Uit eigen ervaring weet ik hoe slopend en zwaar de sarcoïdose kan zijn. Als je echt ziek wordt in het leven en je geconfronteerd wordt met zaken waar je zelf het bestaan niet van wist, dan verandert ook je perspectief. Ik heb het geluk dat deze ziekte uit mijn lichaam lijkt te verdwijnen. Daarmee krijg ik de kans om mijn droom te verwezenlijken. Een droom om dwars door Canada te fietsen.

Dit is een bijzondere fietstocht van de Oost- naar de Westkust van Canada. Deze 8000 km lange tocht van de Atlantische- naar de Pacific oceaan is een eerbetoon aan Terry Fox. Een jonge man die ik in 1980 in Canada veel op TV zag. Hij rende met een prothese elke dag de afstand van een marathon om geld voor kankeronderzoek in te zamelen. Dat is voor iemand met de nasleep van Sarcoïdose zeker geen sinecure.

Mijn doel

Mijn doel is om zowel in Nederland als in Canada aandacht te vragen en bekendheid te geven aan sarcoïdose. Daarbij wil ik geld in te zamelen voor Sarcoïdose- en Kankeronderzoek. De oorzaak van sarcoïdose is nog steeds onduidelijk en ook wat nu de juiste en meest efficiënte behandeling is.

Het is hoog tijd voor nader onderzoek!

Waarom CANADA?

Er zijn meer redenen waarom ik deze fietstocht in Canada wil maken.

  1. Mijn hart ligt in Canada sinds ik in 1980 de eerste voet op Canadese bodem zette, wat voelde als thuiskomen.
  2. Gevoelsmatig sta ik dicht bij de First Nations (indianen). Hun traditionele levenswijze was er één in harmonie met de natuur. Iets wat de wereld nu zo uit het oog verloren is.
  3. Mijn familie kent een zwaar oorlogsverleden. Mijn opa, die mijn eerste fiets voor mij maakte, zat actief in het verzet en mijn vader (81 jaar) leeft tot de dag van vandaag met de beschadigingen van die tijd. Het is in 2015 70 jaar gelden dat de Canadezen ons land kwamen bevrijden. Ik kan nu, als tweede generatie iets terug doen.

Wat gaat het worden?

De tocht zelf zal dwars door allerlei gebieden in Canada gaan; rotsachtige kust, bossen, moerassen, steden, dorpen, landerijen, woestijnachtige vlakten, natuurreservaten met wilde dieren als verschillende soorten beren, herten, slangen, giftige spinnen e.d., door de Rocky Mountains en dit alles door 5 tijdzones. Dat vergt wel even voorbereiding!

Lees meer op de website

www.strengthofhope2015.nl

En het krantenartikel in het Noord-Hollands dagblad van maandag 5 januari 2015 (PDF).

Wat is sarcoïdose?

Persoonlijk verhaal van Gerard Kemkers (PDF) en Felix Rottenberg (PDF).

Kijk

9 januari 2015: Hart van Nederland, SBS6: 19.00uur

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color