CME-Online nascholing: ‘Sarcoïdose: een klinische uitdaging’

CME-Online nascholing voor de huisarts en andere geïnteresseerden: ‘Sarcoïdose: een klinische uitdaging’

Gratis deelname mogelijkheid verlengd tot 31 december 2024, zie voor info onderaan

Sarcoïdose is een multisysteemaandoening. Ieder orgaan kan betrokken zijn bij het ziekteproces, daardoor kan de klinische presentatie heel divers zijn, met zowel orgaan-gerelateerde symptomen, maar ook aspecifieke klachten. Het gaat in vele gevallen gepaard met moeheid. Voor de mensen die het treft heeft het een enorme impact op de kwaliteit van leven. Naast fysieke problemen leidt het regelmatig ook tot psychosociale, emotionele en werk gerelateerde problematiek.

Gemiddeld zal een huisarts in de hele loopbaan ≤ 5 sarcoïdosepatiënten zien. Voor de huisarts begint de diagnose bij het eraan denken tijdens de eerste presentatie: goed luisteren, de patiënt serieus nemen, een uitvoerige anamnese en bij een niet-pluisgevoel verwijzen naar de longarts of andere orgaanspecialist. Wanneer de ziekte een chronisch beloop krijgt is het goed om op de hoogte te zijn van het grillige karakter van de klinische presentatie en de bijwerkingen van de medicatie. De rol van de huisarts kan vooral faciliterend en ondersteunend zijn.

Via onderstaande mail is het mogelijk een gratis toegangscode te verkrijgen tot deze cursus voor huisartsen en geïnteresseerden.

Gratis deelname?
Wilt u in aanmerking komen voor een gratis cursus? Vraag dan uw gratis code aan via info@ildcare.nl onder vermelding van uw naam, beroep en emailadres. Na voltooiing van de toets ontvangt u een certificaat, als bewijs van deelname. Het levert huisartsen 2 accreditatiepunten op.

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color