Gerard Kemkers

gerard-kemkers-sander

Gerard Kemkers is op 8 maart 1967 geboren in Groningen. In Nederland is Gerard Kemkers vooral bekend geworden als de coach van schaatser Ireen Wust en Sven Kramer. Gerard Kemkers is getrouwd met voormalig schaatsster Elke Felicetti. Samen hebben zij twee kinderen. Gerard werkt tegenwoordig bij FC Groningen als manager performance centre.

Zelf was Gerard Kemkers eind jaren ’80 en begin jaren ’90 een succesvol schaatser. Zo wist hij tijdens de Olympische Spelen in Calgary in 1988 een bronzen medaille te behalen op de 5.000 meter.
Na de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en vier jaar pionieren als coach in Amerika maakte Gerard Kemkers de overstap naar Nederland waar hij terecht kwam bij de Kernploeg. In 2002 startte hij aan een nieuw project. Sponsor TVM wilde een nieuwe schaatsploeg beginnen met de ervaren Gerard Kemkers als coach.

Hij werkte onder andere met Carl Verheijen, Jochem Uytdehaage, Sven Kramer en Ireen Wüst. In 2006 werd Kemkers tijdens het NOC*NSF Sportgala verkozen tot Coach van het Jaar (Nederland) 2006. En na de Olympische Winterspelen 2014 werd Kemkers voor zijn prestaties als coach benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Gerard Kemkers weet zijn publiek te boeien met zijn succes verhalen. Het is vallen en opstaan en dat heeft hem gevormd tot de beste schaatscoach ter wereld.

Zie ook: coach van het jaarTeamgeest en intuïtie: Ervaringen van een topcoach en zijn portret: Gerard Kemkers: van zwabbervoet tot succestrainer.

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color