Marjolein Bastin

Marjolein Bastin

Lees Marjolein’s oproep: Word donateur van de ild care foundation!

Marjolein Bastin-uit den Bogaard (1943) is een Nederlands illustrator en tekenaar van voornamelijk onderwerpen uit de natuur, zoals dieren en planten. Ze studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem. Ze leerde daar haar man Gaston Bastin kennen. Van 1960-1965 werkte ze voor verschillende reclamebureaus en uitgeverijen. Marjolein en Gaston Bastin hebben een dochter Sanna, geboren in 1973, en een zoon Mischa, geboren in 1974. Ze heeft twee kleindochters: Merel en Roos. Marjolein Bastin woonde op diverse plekken, zoals in Missouri, de Caymaneilanden, op de Veluwe, op Ameland en in Zwitserland, waar ze haar inspiratie onder andere vandaan haalt. Ze woont nu in Wekerom.

Vanaf 1974 werkt Marjolein Bastin voor het weekblad Libelle waarin ze vanaf 1980 haar eigen natuurpagina had, enkele jaren later vergezeld door ‘Vera de Muis.’ Zij maakt ook aquarellen. Haar tekeningen verschijnen in boeken en op diverse artikelen, zoals kalenders, agenda’s, kaarten, servies, borduurpakketten etc. o.a. van het Amerikaanse bedrijf Hallmark. Ze heeft ook meegewerkt aan diversie natuurboeken. In 1993 verzorgde ze met een prachtige tekening van longkruid de voorplaat van het proefschrift van naamgenoot Marjolein Drent.

Ze heeft ze de eendjes getekend waarmee de ild care foundation (‘i love ducklings’) in 2011 een nieuwe campagne is gestart. De foundation hoopt met haar steun meer bekendheid te krijgen.

Ze heeft ondermeer geexposeerd op Ameland in het Natuurcentrum Ameland met originele werken van haar hand. Eerder had ze een tentoonstelling in het Noord Brabants Museum in Den Bosch. Voor de kunstenares betekende de tentoonstelling erkenning.’De kroon op mijn werk. Heel ontroerend en onverwacht. Ik denk nooit aan de toekomst of aan wat ik nog zou willen. En dat dit dan toch gebeurt.’ In het voorwoord van het boek dat verschijnt bij de tentoonstelling, schrijft directeur van het museum Charles De Mooij hoe de kunstenares hem heeft verrast. ‘Zien is geloven. Toen ik eenmaal bij haar thuis het originele werk in handen had, was ik verkocht.’ Hij prijst ‘de doorwrochte natuurstudies, die getuigen van een groot vakmanschap en een al even grote kennis van de natuur’.
Voor meer informatie bezoek de Marjolein Bastin website.

 

Terug

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color