Nutrim PhD-thesis award

Op 6 november 2008 heeft Agnes voor haar proefschrift getiteld: ‘Health effects of quercetin: from mechanism to nutraceutical’ de Nutrim PhD-thesis award ontvangen.

Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door onderzoeksschool Nutrim van de Universiteit Maastricht.

Elke divisieleider van deze onderzoeksschool mag 2 proefschriften uit zijn/haar divisie nomineren, waarna de jury, bestaande uit 1 extern jurylid en 2 Nutrim-juryleden onder voorzitterschap van prof. dr. Wout Lamers deze 8 geselecteerde proefschriften heeft beoordeeld.

Hierbij is onder meer gelet op het innovatieve karakter en de toepassing van nieuwe technieken bij het beschreven onderzoek, de lijst met publicaties en de maatschappelijke relevantie van het onderzoek.

Dit jaar heeft de jury wederom besloten de prijs niet aan 1, maar aan 2 proefschriften toe te kennen. De andere winnaar van de Nutrim PhD-thesis award 2006/2007 was dr. Rene Koopman met zijn proefschrift getiteld ‘Nutritional interventions to promote protein synthesis’.

Het onderzoek van dr. Agnes Boots beschrijft de rol van oxidatieve stress in chronische inflammatoire longziekten, zoals sarcoïdose.

Daarnaast zijn de mogelijke gezondheidsbevorderende effecten van antioxidanten, zoals quercetine in deze ziektebeelden onderzocht.

Ze is momenteel verbonden als onderzoekster aan de afdeling Farmacologie/Toxicologie van de UM en het ild care team van de afdeling longziekten van het MUMC te Maastricht.

Terug

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color