Marjon Elfferich

Marjon 4kant

Marjon Elfferich
Office, research en PR manager

Marjon D.P. Elfferich (1956) is sinds 2010 werkzaam als beleidsmedewerker voor de ild care foundation.  In deze functie faciliteert zij onderzoekers en promovendi. Zij verzorgt en begeleidt het indienen van aanvragen  voor subsidies en sponsoring. Daarnaast ontwikkelt zij patiënteninformatie, zoals informatiefolders, voorlichtings DVD’s en website pagina’s. Zij mede-organiseert de informatiebijeenkomsten, Master Classes en Symposia van de ild care foundation. Verder verzorgt ze nog alle voorkomende administratieve werkzaamheden en fungeert als contactpersoon voor de ild care foundation.

Aandachtsgebieden zijn: interstitiële longaandoeningen (ild) inclusief sarcoïdose, beroeps- en omgeving gerelateerde longaandoeningen, longfibrose en door geneesmiddelen veroorzaakte longaandoeningen, revalidatie en fysiotherapie, persoonlijke begeleiding, patiënt als partner, centraal in het begeleidingstraject, onderzoek bij ild en e-health.

Eerdere functies en nevenwerkzaamheden
Van 1980 tot 2008 heeft zij als fysiotherapeut en haptotherapeut in ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar met longpatiënten. Van 2008 tot 2010 was zij projectleider van het project:  ‘ild care: klaar voor de toekomst’ in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) te Maastricht. Hier waren haar werkzaamheden voornamelijk gericht op patiënten met interstitiële longaandoeningen (ILD), in het bijzonder sarcoïdose. Ze is 10 jaar (1997-2007) lid geweest van de adviesraad van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (Sarcoidose.nl). Zij was manager van de organisatie van het WASOGBAL 2011 congres juni 2011 te Maastricht.

Opleidingen

  • Physiotherapy, Academy voor Physical Therapy, Arnhem, 1979.
  • Intensive care training for nurses, ZGV, Ede, 1984.
  • Cardiac rehabilitation, Dutch Paramedical Institute, 1988.
  • Haptotherapy, Institute of Applied Haptonomy, Nijmegen, 1994.
  • Course and visiting Dept. of interstitial lung disease, National Jewish Health, respiratory hospital, Denver, USA, 2000
  • Pulmonary rehabilitation, Dutch Paramedical Institute, Papendal, Arnhem, 2003.
  • ICH GCP Research Course, CTCM, Maastricht, 2009.
  • WordPress, Wageningen, 2015

List of publications

See PubMed link

 

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color