De Biobank bestaat 12,5 jaar

Dankzij uw bijdrage is meer onderzoek naar interstitiële longziekten (ILD) mogelijk!

Dit jaar viert het ILD Expertisecentrum van het St. Antonius Ziekenhuis het 12.5 jaar bestaan van de Biobank ILD. Hiervoor willen wij de deelnemende patiënten, de patiëntenverenigingen en donateurs hartelijk bedanken!

De biobank van het ILD Expertisecentrum, St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein is 12,5 jaar geleden opgezet om zoveel mogelijk onderzoek te kunnen doen naar ILD en deze kennis te gebruiken om de patiënt een zo goed mogelijke behandeling te bieden.
Bij het biobank onderzoek worden gegevens en restmaterialen gedurende het hele ziekteproces verzameld, wat ons meer onderzoeksmogelijkheden biedt dan de gebruikelijke onderzoeken, bijv. naar ziektebeloop en medicatie. Het biobank-onderzoek resulteert in verbetering van de zorg voor de patiënt.
Dankzij de biobank zijn veel nieuwe inzichten gevormd. Er zijn b.v. bio-markers in lichaamsmaterialen gevonden waarmee we ziekteactiviteit kunnen meten en monitoren. We zien ook dat er genetische factoren of bepaalde blootstellingen het ziekteproces veroorzaken of beïnvloeden. Hierdoor kunnen we beter adviezen geven en gerichter behandelen. Maar dat is niet genoeg…

Het uiteindelijke doel is het voorkomen van ILD!  

Zie voor meer informatie de bedankbrief van de Biobank: Link

Zie ook link voor Bedankt Poster: Link

Bekijk ook de video over de Biobank: Video

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color