Caroline Tensen (NISB) geeft project: ‘Bewegen voor longfibrosepatiënten: een stap vooruit!’ cheque van 9.000 euro

Utrecht 11 maart 2010

Caroline Tensen geeft in naam van de NISB het project: ‘Bewegen voor longfibrosepatiënten:
een stap vooruit!’ een cheque van € 9.000.

Ouderen in een Roosendaals zorgcentrum gaan lucht dirigeren. Demente mensen uit Purmerend genieten van het zwemuurtje samen met vrijwilligers. Blinde ouderen leren bewegen. Caroline Tensen gaf deze en andere creatieve beweegprojecten, namens de NISB, donderdag 11 maart in Utrecht een subsidiecheque van € 9.000.
Met in totaal € 270.000 kunnen 30 beweegprojecten van start.


Groepsfoto van de winnaars

Het project ingediend door Marjon Elfferich, namens de stichting ild care foundation en de longfibrosepatiëntenvereniging, viel ook in de prijzen!

Zij is momenteel als fysiotherapeut verbonden aan ziekenhuis de Gelderse Vallei te Ede. Deze financiële ondersteuning komt wel erg goed van pas mede gezien de oproep in de laatste nummer van het informatieblad getiteld: ‘over bewegen met longfibrose’ wat geheel in het teken stond van bewegen.


Caroline Tensen overhandigt Marjon Elfferich de cheque van € 9000.

Bewegen voor longfibrosepatiënten: een stap vooruit!

Door bewegen het zelfvertrouwen verhogen met als doel de kwaliteit van leven te verbeteren en de belastbaarheid te verhogen van longfibrosepatiënten. Tevens zal het in contact komen met lotgenoten, waarbij ervaringen kunnen worden uitgewisseld, worden gestimuleerd. Hierdoor zullen ze weer meer aandurven en beter kunnen participeren in het sociale leven. Longfibrosepatiënten vallen tussen de wal en het schip, wanneer het om longrevalidatie gaat. Terwijl alle voordelen van bewegen en trainen ook voor hen gelden, worden dergelijke interventies niet vergoed. Longfibrosepatiënten zijn ernstiger ziek en de aandoening is meer progressief dan bijvoorbeeld COPD. Door een pilot studie uit te voeren, willen we proberen de zorgverzekeraars ‘wakker’ te schudden en een lans te breken voor deze groep chronische patiënten.

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color