Internationale prijs voor professor Marjolein Drent

Professor Marjolein Drent, emeritus-hoogleraar Interstitiële Longaandoeningen (ILD) aan de Universiteit Maastricht, heeft op woensdag 24 mei 2023 de Sarcoïdose Crystal Award for Excellence in Research en Clinical Care voor haar verdienste op het gebied van onderzoek en begeleiding van sarcoïdosepatiënten. Deze prijs is dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens een gala in Washington DC door de Foundation for Sarcoidosis Research (FSR), een internationale organisatie die zich inzet voor meer bewustwording en het verbeteren van de zorg voor sarcoïdosepatiënten.

Tijdens het Gala is ze toegesproken door haar collega longarts van het ILD Expertisecentrum, van de afdeling longziekten van het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Aangezien ze zelf niet aanwezig kon zijn bij deze feestelijke bijeenkomst heeft hij ook de award in ontvangst genomen.  ‘Ik voel me zeer vereerd en bevoorrecht dat ik ben genomineerd en geselecteerd. Het voelt bijzonder dat ik als niet-Amerikaan, als eerste deze prestigieuze prijs mag ontvangen.’ Aldus Marjolein Drent.

In het juryrapport staat onder meer:
The impact of Dr. Drent on the advancement of sarcoidosis, both clinically and scientifically, is profound. A multidisciplinary approach, focusing on fatigue and other sarcoidosis-related symptoms affecting the quality of life of patients, their partners and family, is critical to the success of managing the disease. 

Zie ook de video van de uitreiking met haar dankwoord.

De toekenning van de Sarcoïdose Crystal Award valt samen met het 45-jarig bestaan van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland: Sarcoidose.nl. Drent: ‘Ik hoop dat deze erkenning ook in Nederland zijn vruchten afwerpt en leidt tot meer bekendheid, aandacht en begrip voor sarcoïdose in het algemeen en de problemen waar patiënten mee worstelen.’

Zie ook: bericht St. Antonius Ziekenhuis: Link

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color