Prof. dr. Marjolein Drent, hoogleraar ild UM, benoemd tot president elected wereldorganisatie WASOG

Prof. dr. Marjolein Drent tijdens de officiële opening van het congres op het stadhuis in Maastricht 15 juni.

Van 15 tot en met 18 juni is in Maastricht in het MECC de wereldtop op het gebied van sarcoïdose bijeengekomen tijdens het 10e WASOG congres (www.wasogbal2011.nl). The centrale thema was multidisciplinair teamwork. Gedurende dit congres is prof. dr. Marjolein Drent (vice president), hoogleraar interstitiële longziekten aan de Universiteit Maastricht, gekozen en benoemd als president elected van de WASOG. Ze zal prof. dr. Robert P. Baughman, Professor in de Geneeskunde aan de Universiteit van Cincinnati, USA, de huidige president, opvolgen in 2014 als 5e president van de WASOG.

De WASOG (World Association of Sarcoidosis and Other Granulomatous disorders; www.wasog.com) is een wereldorganisatie die zich bezig houdt met sarcoïdose en andere diffuse ofwel interstitiële longaandoeningen. De WASOG is in 1987 opgericht door Dr. Geraint James uit Londen, de eerste president tot 1999. Prof. dr. Om P. Sharma, Professor in de Geneeskunde aan de Keck School of Medicine aan de Universiteit van Southern Californië, Los Angeles, USA volgde hem op. In 2008 werd zijn plaats overgenomen door Prof. dr. Ulrich Costabel, hoofd van de afdeling longziekten van de Ruhrlandkliniek in Essen, Duitsland.

Sarcoïdose is een hele grillige aandoening. Het komt vooral bij relatief jonge mensen voor. Het is een stoornis van je afweersysteem. Ieder deel van het lichaam kan betrokken raken bij de ziekte, maar het komt het meeste in de longen voor. De het belangrijkste probleem is een enorme verlammende alles beheersende moeheid. Dit heeft regelmatig tot gevolg dat de betrokken niet goed meer in de maatschappij kan functioneren en gedeeltelijk of zelfs helemaal arbeidsongeschikt wordt.

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color