Symposium: ‘ Past, present and future of interstitial lung diseases’

longtheater

(fotograaf: Engelbert Schins).

Op 12 mei 2006 vond bovengenoemd symposium plaats in het DerlonTheater aan de Maas, de voormalige ‘Bordenhal’. Voor deze gelegenheid, die werd ingeleid door Burgemeester G. Leers, werd het theater benoemd tot ‘LONGTHEATER’.

Op het symposium hebben kopstukken uit Europa en Amerika op het gebied van interstitiële longaandoeningen hun licht laten schijnen op de historie, de actualiteit en de toekomst van deze aandoeningen.
Sprekers waren professor dr Om Sharma (USA), onder meer voorzitter van de wereldorganisatie voor sarcoïdose WASOG, professor dr Ulrich Costabel (Duitsland), vice voorzitter van de WASOG en voormalig editor van de European Respiratory Journal, professor dr Talmadge King (USA), editor van het internationale standaardwerk “Interstitial lung disease” en voormalig voorzitter van de Amerikaanse longartsen vereniging ATS, en Prof. dr Roland du Bois (UK), gespecialiseerd in interstitiële longziekten en betrokken bij vele studies en wetenschappelijke artikelen.
Tijdens het symposium zijn onder meer de resultaten besproken van de meest recente multi-centrische klinische studies met ontstekingsremmers en met anti-oxidanten. Daarnaast is ook aandacht besteed aan diagnostische en therapeutische vraagstukken.

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color