Uitreiking eerste exemplaar dvd: ‘Leven met longfibrose’

  
De heer Ton Harmes, manager van de mooiste boekhandel van de wereld De Selexyz Dominecanen, Maastricht, verzorgt de inleiding.
Onder grote belangstelling heeft de burgemeester van Maastricht, dhr. G. Leers, op zondag 6 juli 2008 het eerste exemplaar van de dvd getiteld: ‘Leven met longfibrose’ uit handen van mevr. Jenny Penders ontvangen.. Zij heeft in 2003 een longtransplantatie ondergaan. Jenny Penders is oprichtster van deBelangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland Vijf jaar geleden ontving zij uit handen van burgemeester Leers het eerste exemplaar van het boekje ‘Diagnose Longfibrose, en dan…’.

  
Jenny Penders, zelf longfibrosepatiënte, overhandigde burgemeester Gerd Leers van Maastricht het eerste exemplaar van de dvd: ‘Leven met longfibrose’.

Burgemeester Leers in gesprek met Jenny Penders. Burgemeester Leers benadrukt in zijn toespraak het belang van de patiëntenvereniging en de mensen daarachter en van de ild care foundation.

Impressies van de presentatie van de dvd: ‘Leven met longfibrose’

Voorafgaand aan de dvd presentatie hebben Wanda de Kanter en Pauline Dekker, beide longarts in het Rode Kruis ziekenhuis te Beverwijk uitgelegd waarom het zo belangrijk is om te stoppen met roken en zo niet nog belangrijker dat de politiek er hard aan moet werken dat jonge mensen niet beginnen met roken, aangezien voorkomen nog altijd beter is dan genezen!

   
Burgemeester Leers van Maastricht was ook erg geïnteresseerd in de aanpak van de beide longartsen en ondersteunde het initiatief volledig.

Het tot stand komen van deze dvd was niet mogelijk geweest zonder de medewerking van de familie Driessen, Jenny Penders en Jo Hoffmann. Daarvoor hartelijk dank! Verder dank voor de voortreffelijke inzet van het gehele productieteam, de steun van het altijd op klantvriendelijkheid gerichte Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) en niet te vergeten de sponsors, die het mogelijk hebben gemaakt deze dvd te produceren. De firma Nycomed zal zorgen dat deze dvd beschikbaar gesteld zal worden aan longartsen en huisartsen in Nederland, zodat de informatie bevattende dvd onder zoveel mogelijk belanghebbenden zal worden verspreid.

  
Pauline Dekker (links) en Wanda de Kanter (rechts) beide longarts signeren hun boek: Nederland stopt! met roken.

Deze dvd is een uitgave van de ild care foundation. Deze stichting heeft een goede doelen status en heeft zich onder andere als doel gesteld de kwaliteit van leven van deze vaak onbekende longaandoeningen zoals longfibrose te verbeteren en voorlichting te verzorgen.

De ild care foundation draagt deze dvd op aan alle patiënten met longfibrose in Nederland.

 

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color