Wat kun je met voeding en compassie bereiken?

Tijdens het jubileumsymposium van de ild care foundation, 13 oktober 2016, hield Prof. Aalt Bast vol passie een presentatie.  Hij is dean van de Campus Venlo en hoofd van de afdeling farmacologie en toxicologie van de FHML aan de Universiteit Maastricht.
“Het verschil tussen geneesmiddelen en voeding is dat een geneesmiddel effect heeft op slechts één target; het is selectieve toxiciteit. Voeding werkt niet selectief. Bio-actieve stoffen hebben diverse effecten waar we nog lang niet alles van weten, aldus Bast. De titel van zijn voordracht is: ‘Is de kok de farmacoloog van de toekomst?’  zie video.

Salmaan Sana, mede-oprichter van de stichting Compassion for Care gaf aan dat compassie niet weg te denken is in de zorg. “Compassie moet de plek in de zorg krijgen die het verdient. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden”, is Sana’s motto. “Leuk dat je met compassie bezig bent, maar we hebben geen geld, we hebben geen tijd, we hebben het druk. Dus succes!” krijgt hij vaak te horen. “Als je out of the box de oplossing niet kunt vinden, dan moet je het misschien meer in the box, bij jezelf, zoeken,” zegt Sana. ‘Wie ben je? Waarom doe je het werk dat je doet? Wat frustreert jou? Waar komt je energie vandaan? Die vier factoren zijn de energiemotor voor verandering. Je kunt iets aan de situatie veranderen als je zelf de verantwoordelijkheid neemt.” De titel van zijn presentatie is ‘Leiderschap en verandering vanuit compassie in de zorg’   zie video.

 

 

 

 

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color