Ben Witteman ZGV hoogleraar!

ben

Ben Witteman, MDL-arts en lid van het ild care team ZGV hoogleraar! Het ild care team feliciteert Ben Witteman met zijn benoeming!

De Wageningen Universiteit (WUR) heeft dr. Ben Witteman, Maag, Darm, Lever (MDL)-arts in ZGV, per 1 december benoemd tot buitengewoon hoogleraar Voeding en darmgezondheid in transmurale zorg. Hij gaat parttime deel uitmaken van de afdeling Humane voeding van de WUR.

ZGV is er trots op dat een van de medisch specialisten hoogleraar is geworden en zijn bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op de universiteit kan leveren. Voeding en bewegen is ons speerpunt! Sinds 2007 werken ZGV en de WUR nauw samen in de Alliantie Voeding Gelderse Vallei waarin gezamenlijk onderzoek wordt uitgevoerd naar de interacties tussen voeding, ziekte en gezondheid.

Leerstoel
Prof. Dr. Ben Witteman is als MDL-arts sinds 1995 verbonden aan ZGV. Bij zijn werk als medisch specialist doet hij al jaren wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voeding en maagdarmziekten. Hij was voorzitter van het transmuraal voedingsteam Gelderse Vallei waar huisartsen, artsen ouderengeneeskunde uit de regio en zorgverleners uit het ziekenhuis de nieuwste inzichten op het gebied van voeding toepassen op de patiëntenzorg. In zijn leerstoelopdracht ‘Voeding en darmgezondheid in de transmurale zorg’ komt zijn deskundigheid en werkervaring samen.

Alliantie
Ben Witteman is sinds 2009 bestuurslid van de Alliantie Voeding Gelderse Vallei. Hij was de afgelopen jaren betrokken bij veel onderzoek om de aandacht voor voedingsbehandeling voor, tijdens en na ziekte te vergroten. Onder zijn leiding werd het transmurale zorgpad ondervoeding ontwikkeld en uitgerold in regio Food Valley.

 

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color