Nieuw lid Raad van Bestuur

Dr. Marcel Veltkamp is toegetreden tot de Raad van Bestuur van de ild care foundation.

Versterking

De raad van bestuur van de ild care foundation is zeer verheugd te kunnen meedelen dat dat dr. Marcel Veltkamp (1976) hen komt versterken.

Na zijn studie Medische Biologie en Geneeskunde is hij opgeleid tot longarts in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Tijdens deze periode is zijn belangstelling voor de interstitiële longaandoeningen (ILD) ontstaan, aangewakkerd door zijn opleider, prof. dr. Jules van den Bosch. Tijdens zijn promotieonderzoek heeft hij de rol van het immuunsysteem bij het ontstaan en het beloop van sarcoïdose onderzocht.

Hij is ook betrokken bij diverse wetenschappelijke projecten op het gebied van sarcoïdose, longfibrose en Pulmonale Alveolaire Proteïnose (PAP) en lid van het bestuur van de WASOG, de wereldorganisatie voor sarcoïdose en andere ILD.

Hij vindt de combinatie van patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek erg boeiend. “Dagelijks contact met patiënten zorgt voor een continue ambitie om zorg steeds opnieuw te verbeteren,” aldus Veltkamp. Hij is getrouwd, heeft 3 kinderen en is naast zijn werk en gezin graag bezig met hardlopen, mountainbiken en wielrennen. We verheugen ons dan ook op een prettige samenwerking met als doel ILD meer bekendheid te geven. Hij is een enorme aanwinst met het oog op de toekomst!

 

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color