Sta op voor Sarcoïdose!

Sta op voor Sarcoïdose!

April is Sarcoïdose Awareness Maand. Het doel is meer bekendheid voor deze stoornis van het afweersysteem creëren. De meest gerapporteerde en beperkende klacht is extreme vermoeidheid met een grote impact op de kwaliteit van leven. Hoewel deze aandoening al lang geleden is ontdekt, zijn er vooral nog veel vragen. Wat is de oorzaak, wat is de beste behandeling en hoe kunnen we zowel de mensen die het treft, als hun naasten, het beste helpen? Daar is onderzoek en dus geld voor nodig.
De klachten die mensen hebben kunnen erg op Long-Covid lijken. Deze aandoening krijgt met haar korte bestaan veel meer aandacht dan sarcoïdose. De FSR (Foundation for Sarcoidosis Research) voert deze maand een hele actieve actie voor meer aandacht met als thema:
‘Sta op voor Sarcoïdose’ en doneer.
Dat kunnen we in Nederland ook!
Staat u ook op voor sarcoïdose?
Dat kan op vele manieren.
Verzin creatieve acties om geld op te halen voor sarcoïdose.
Het hoeft niet groots te zijn. Alle beetjes helpen.
Als u liever een concrete actie steunt kan dat ook.
Bijvoorbeeld: Ange van Ommen. Zij start na Pasen een ‘omgekeerde’ pelgrimstocht lopend van Santiago de Compostela naar haar woonplaats Harderwijk, een tocht van ruim 2.600 kilometer. Het wordt een pelgrimage uit dankbaarheid voor herstel én een tocht om de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (Sarcoidose.nl) te sponsoren.

Sarcoidose.nl doet al 45 jaar enorm goed werk door uitgebreide voorlichting over sarcoïdose te verzorgen, patiënten te informeren en de genoemde doelen te ondersteunen.

Direct doneren? Volg deze link

Vermeldt bij uw donatie svp SAMEN (Sarcoïdose Awareness Maand En Nederland). Bij voorbaat dank!
Voor meer informatie: zie de website van Sarcoidose.nl.

 

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color