Terugblik Ledendag Longfibrose.nl 19 November 2021

 

 

 

 

De jaarlijkse ledendag was vanwege de aangescherpte Corona maatregelen een online sessie.

 

 

Dagvoorzitter Alexander Bongers presenteerde met trots de podcast over familiaire longfibrose. Benieuwd naar deze podcast? U vindt ‘m op longfibrose.nl website bij ‘onze uitgaven’.

Ook werden we verrast met een cheque t.w.v. € 34.735,-. Ruud Brinkkemper van PanAmerican Seed overhandigde ons (digitaal) deze cheque als deel van de winst die de zaadleverancier maakte met de verkoop van Beacon Impatiens (vlijtige Liesjes). Dit geld komt ten goede aan het onderzoek van longarts-onderzoeker Martijn Maus van het ILD Expertisecentrum van het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein, Hij doet onderzoek naar vroeg herkenning van familiare longfibrose.

Fysiotherapeute Melanie van der Veeke, lid van onze adviesraad, legde uit hoe belangrijk het is om te bewegen op een manier die bij je past.

Longarts professor Marjolein Drent nam de kijkers mee in het onderwerp ‘longfibrose en werk’. Ze besprak allerlei zaken die te maken hebben met werk en longfibrose. Zo wees ze op de website www.werklongencheck.nl, waar u leest welke invloed werk kan hebben op longen en luchtwegen. Ook de vraag ‘Vertel ik het tijdens mijn sollicitatie?’ kwam aan bod.

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color