Twee nieuwe hoogleraren kwaliteit van leven benoemd

De psychologe en onderzoekscoördinator in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg Prof.dr. Jolanda De Vries en oncologisch chirurg Prof.dr. Jan Anne Roukema aldaar hebben op 8 september gezamenlijk de leerstoel kwaliteit van leven in de medische setting aanvaard aan de Universiteit van Tilburg

Ze hebben beiden de hoop uitgesproken dat de kwaliteit van leven een leidraad zal worden in de omgang met patiënten met chronische aandoeningen, vooral degene die agressieve therapie moeten ondergaan. Het is het streven om de traditionele uitkomstmaten van behandeling aan te vullen kwaliteit van leven gerelateerde vraagstukken.

Prof. dr. Jolanda de Vries is al van het begin betrokken bij kwaliteit van leven onderzoek bij patiënten met chronische longaandoeningen: zogenaamde interstitiële longaandoeningen in het bijzonder sarcoïdose en longfibrose. Deze vruchtbare samenwerking heeft tot vele internationale publicaties en hoofdstukken in boeken geleid. Samen met Prof.dr. Marjolein Drent was Prof.dr. De Vries de co-promotor van Ruth Wirnsberger in 1999.

(foto; links Prof. dr. Marjolein Drent, midden Dr. Ruth Wirnsberger, rechts Prof. dr. Jolanda De Vries).
De titel van dat proefschrift is: ‘Quality of life and health status in sarcoidosis’.

Voor meer informatie over Prof. dr. Jolanda De Vries zie: PersonaliaPublicaties

Comments are closed

STYLE SWITCHER

Header Style

Accent Color